Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Κυβέρνηση-ΑΚΕΛ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την Οικονομία

Share this:

Τα ξίφη τους με επίκεντρο την Οικονομία, διασταύρωσαν εκ μέρους της κυβέρνησης ο Μιχάλης Σοφοκλέους και εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο Στέφανος Στεφάνου. 

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η αντίληψη και ο τρόπος προσέγγισης των οικονομικών ζητημάτων από τις δυο πλευρές με τον κ. Στεφάνου να κάνει λόγο για "αρπαχτή" της κυβέρνησης, αναφερόμενος στην πολιτική των διαβατηρίων, για μαξιλαράκια τα οποία χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για υφαρπαγή ψήφων μέσω πρόσκαιρων επιδομάτων αλλά και για έλλειψη από μέρους της κυβέρνησης μακρόπνοων πολιτικών. 

Ο Μιχάλης Σοφοκλέους ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει μακρόπνοες πολιτικές και δεν βασίζεται σε καμιά περίπτωση σε συγκυριακή ανάπτυξη της οικονομίας. Σύμφωνα με τον κ. Σοφοκλέους ο κόσμος πλέον έχει δεν ζει με το φόβο της κατάρρευσης της οικονομίας, οι αριθμοί πάνε καλύτερα και αυτό το βιώνει και ο κόσμος, όπως είπε. 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, αναφέρθηκε σε ευρωπαϊκά στατιστικά στοιχεία τα οποία κάνουν λόγο για άνθηση της ισοδηματικής ανισότητας, του ρυθμού μείωσης των μισθών στην Κύπρο και κατάργηση συγκεκριμένων εργασιακών δικαιωμάτων και κεκτημένων όπως για παράδειγμα τα ωράρια, όπως είπε. 

Επεσήμανε μάλιστα ότι η κοινωνική ανισότητα και τα ζητήματα δικαιότερης κατανομής πλούτου δεν επιλύονται με επιδόματα, αλλά αντίθετα είναι με πολιτικές σε βάθος και συνέχεια που μπορεί κανείς να βελτιώσει το κλίμα αυτό. 

Σχολιάζοντας τα επιδόματα που ανακοίνωσε το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνησης, επεσήμανε ότι δεν παραξενεύει το ΑΚΕΛ το ότι η κυβέρνηση δίνει αυτή την περίοδο λίγο πριν τις εκλογές, καθώς όπως είπε, πάνω στις πλάτες του λαού, σε μια περίοδο δύσκολη για τον κύπριο πολίτη, σε περίοδο μνημονίου, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβαρύνει τον κόσμο ακόμα περισσότερο για να δημιουργήσει μαξιλαράκια και να υφαρπάσσει ψήφους λίγο πριν τις εκλογές. 

Απαντώντας στις επικρίσεις ο Μιχάλης Σοφοκλέους ανέφερε ότι οι έκτακτες εισφορές αποφασίστηκαν επί Χριστόφια, ζητήματα που αφορούν ΑΤΑ, παγοποίηση προσαυξήσεων, προαγωγών κτλ αποφασίστηκαν και πάλι επί Χριστόφια. Αυτό που έκανε η κυβέρνηση, όπως είπε, ήταν το να πάρει μέτρα για μείωση της φορολογίας ή ακόμα και κατάργηση σε κάποιες περιπτώσεις. Υπάρχουν πλέον στοχευμένες παροχές όπως είπε και όχι αλόγιστη αχρείαστη πριμοδότηση κάποιων που ενδεχομένως να μην το είχαν και ανάγκη σε αρκετές περιπτώσεις. 

Η Κύπρος, τόνισε, μείωσε το έλλειμμα κάτων από το 100%, αφαίρεσε η κυβέρνηση αυτή ένα μεγάλο βάρος από τα επόμενα χρόνια και στηρίζει ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη, τόνισε. Παραδέχθηκε άλλωστε ότι υπάρχει ακόμα κόσμος που έχει ανάγκη και ότι δεν εκμηδενίστηκαν οι συνέπειες της κρίσης. 

Δείτε ολοκληρωμένη τη συζήτηση στο βίντεο 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος