Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Εξαγριωμένοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι με το Υπουργείο Εργασίας

Share this:

Εξαγριωμένοι με τον συνεργάτη της Υπουργού Εργασίας Φάνο Κουρουφέξη και με όσα αυτός δήλωσε αναφορικά με τους συνταξιούχους και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του ΣΙΓΜΑ ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαπάρης έκανε λόγο για ανακρίβειες που ελέχθησαν από τον «εκπρόσωπο της Κυβέρνησης», τον οποίο χαρακτήρισε «κομματικοποιημένο», σημειώνοντας ότι δεν επιτρέπεται να αντιδρά σε τεκμηριωμένα διαβήματα και αντιδράσεις.

«Είναι μεγάλο ψέμα το ότι μπορούμε να υποβάλλουμε αίτηση όποτε θέλουμε», είπε παρουσιάζοντας επιστολές που έχει ο ίδιος στείλει στην Υπουργό, καθώς και τις απαντήσεις της, φέρνοντας ως παραδείγματα συγκεκριμένες περιπτώσεις των οποίων το αίτημα απορρίφθηκε. 

Σύμφωνα με την γραπτή απάντηση της Υπουργού η οποία αναγνώστηκε στην εκπομπή «οι συγκεκριμένοι λήπτες του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχων, όφειλαν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους πριν από συγκεκριμένη ημερομηνία». 

Όπως είπε ο κ. Σκαπάρης, «έβαλαν ημερομηνία λήξης στην προθεσμία για τους χαμηλοσυνταξιούχους και όχι για τις άλλες κατηγορίες», σημειώνοντας ότι η νομοθεσία είναι δυσνόητη, με αποτέλεσμα πολλοί χαμηλοσυνταξιούχοι να μην αντιλαμβάνονται ότι εμπίπτουν στην κατηγορία που δικαιούται το επίδομα. 

Όσον αφορά στα «πολιτικά κίνητρα» στα οποία απέδωσε ο συνεργάτης της Υπουργού Εργασίας την αντίδραση της οργάνωσης, ο κ. Σκαπάρης απάντησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η οργάνωση των συνταξιούχων αγωνίζονται για τα δικαιώματα του απλού κόσμου, καλώντας την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να τροποποιήσει τη νομοθεσία. 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος