Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Αιδώς Αργείοι!Πόση κοροϊδία; Πόση έλλειψη σεβασμού έναντι των νέων επιστημόνων της χώρας;

Share this:



Της Μαρίας Παναγιώτου

Όταν ενημερωθήκαμε για την «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» σπεύσαμε να εναποθέσουμε ελπίδες και να πιστέψουμε πως θα είχαμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε μία θέση εργασίας ανάλογη των προσόντων και των δυνατοτήτων μας, παρόλο που ο πανεπιστημιακός μας τίτλος αξιολογήθηκε ανεπαρκής για την εισδοχή μας στη δημόσια εκπαίδευση.

Στην πορεία αντιληφθήκαμε πως αυτό το μόρφωμα προνοούσε την εξέταση και την αξιολόγηση όσων ενδιαφέρονταν να μπουν στη δημόσια εκπαίδευση, αλλά δεν προνοούσε την ιδίου τύπου αξιολόγηση των όσων εργάζονται ήδη στην εκπαίδευση. Είπαμε, «ένα βήμα κάθε φορά» και ευχηθήκαμε να δρομολογηθεί αυτό στην πορεία. 

Πληρώσαμε €150 ο κάθε ένας από εμάς για να μαζέψει το ΥΠΠ σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ ώστε να μπορέσει να βρει τους «άριστους των αρίστων», τους πλέον κατάλληλους, για να βάλουν τα θέματα και να αξιολογήσουν τα γραπτά μας. Είπαμε «Μακάρι!».

Ενημερωθήκαμε πως τα αποτελέσματα θα βγουν τέσσερις μήνες μετά, δηλαδή τέλη Φεβρουαρίου, ενώ βλέποντας το πρόγραμμα των εξετάσεων διαπιστώσαμε όλοι εμείς που ανήκουμε στην ειδικότητα των φιλολόγων πως οι «άριστοι των αρίστων» έκριναν να παρακαθίσουμε σε τέσσερις διαφορετικές εξετάσεις, από τρεις ώρες η κάθε μία. Διερωτηθήκαμε πώς είναι δυνατόν κάποιοι να θεωρούν πως με τις υφιστάμενες δομές της κυπριακής κοινωνίας, που σε καμία περίπτωση δεν προνοούν την αρμονική συμφιλίωση εργασίας και οικογένειας, να θεωρούν πως μπορούμε να παίρνουμε όποτε θέλουμε άδεια, να βρίσκουμε ανά πάσα στιγμή κάποιον να κρατά τα παιδιά μας για τέσσερα τρίωρα και να βρισκόμαστε στο εξεταστικό κέντρο από τις 3.00 το απόγευμα. Είπαμε «είναι για καλό σκοπό. Δεν πειράζει».

Ενημερωθήκαμε μία εβδομάδα πριν παρακαθίσουμε στις εξετάσεις πως οργανωμένη ομάδα υποψηφίων κατήγγειλε στον γενικό ελεγκτή πως σύζυγος ανώτερου λειτουργού του ΥΠΠ που ήταν θεματοθέτης, έκανε φροντιστήριο σε υποψηφίους. Είπαμε «Μα είναι δυνατόν; Αποκλείεται».

Ενημερωθήκαμε δύο μέρες πριν την εξέταση για διαφοροποιήσεις στην εξέταση των δεξιοτήτων. Είπαμε «εντάξει, δεν πειράζει». Στις 6 Νοεμβρίου, δύο μέρες μετά που ξεκίνησαν οι εξετάσεις, διέρρευσαν τα θέματα συγκεκριμένων ειδικοτήτων επειδή κουράστηκε κάποιος από τους άριστους θεματοθέτες και ήθελε να πάει σπίτι του. Είπαμε «ανθρώπινο. Πόσες ώρες να δουλεύει ο άνθρωπος».

Πήγαμε χθες και προχθές στις εξετάσεις και διαπιστώσαμε πως ήταν αδύνατο να λύσουμε τα γραπτά στον χρόνο που μας δώσατε ενώ στο εξεταστικό δοκίμιο της ιστορίας δεν υπήρχαν τρία παραθέματα, όπως ζητούσε συγκεκριμένη άσκηση, αλλά μόνο δύο. Το ποτήρι ξεχείλισε.

Είπαμε «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Πόση κοροϊδία; Πόση έλλειψη σεβασμού έναντι των νέων επιστημόνων της χώρας;».

Κύριοι της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, μόνοι και πρώτοι εσείς εξευτελίσατε ένα θεσμό που από το 1975 έχαιρε της εκτίμησης των εξεταζομένων και του συνόλου της κοινωνίας, διακρινόταν για την αξιοπιστία και την εχεμύθειά του. Πρώτοι και μόνοι εσείς προσπαθείτε να μας πείσετε πως πρόκειται για μεμονωμένο λάθος και σαμποτάζ πριν καν βγουν τα πορίσματα του γενικού ελεγκτή. Μόνοι και πρώτοι εσείς είχατε δύο χρόνια να ετοιμάσετε το Νέο Σύστημα Διορισμών και ΔΕΝ τα καταφέρατε. Η ανικανότητα, η αναξιοπιστία, η προχειρότητα, η καταρράκωση του αδιάβλητου των εξετάσεων και η έλλειψη σεβασμού που δείχνετε προς όλους εμάς, επιβεβαιώνεται από τα ίδια τα γεγονότα. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.

*Εκπρόσωπος Τύπου ΕΔΕΚ



Πηγή: apopseis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος