Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για ιατρούς του Νοσ. Λεμεσού

Share this:

Δεν προκύπτει τελικά θέμα ποινικών ευθυνών εναντίον των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Το θέμα προκλήθηκε όταν οι γιατροί της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού αρνήθηκαν τη μετάθεση συναδέλφου τους από το Νοσοκομείο της Κυπερούντας. Δικαιωμένοι αισθάνονται οι γιατροί μέλη της ΠΑΣΥΚΙ.

Ο Γενικός Ελεγκτής είχε στείλει σχετική επιστολή, που αφορούσε 5 γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, οι οποίοι αντιδρούσαν στη μετάθεση συναδέλφου τους.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ζητούσε από τον Κώστα Κληρίδη ν' αποφασίσει κατά πόσον η επιστολή που είχαν στείλει οι γιατροί εμπίπτει στις πρόνοιες του νόμου του Αριθμού 105 Α του ποινικού κώδικα. «Ο σχετικός νόμος για το ρουσφέτι, με τη διάταξη 105α καλύπτει και το θέμα των μεταθέσεων», είχε δηλώσει πριν από δέκα περίπου μέρες ο Γενικός Ελεγκτής.

Αυτούσια σχετική ανακοίνωση της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.:

Η δημοσίευση της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα σε σχέση με το επίμαχο θέμα της αποστολής υπηρεσιακής επιστολής από τους πέντε ιατρούς της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γ. Ν. Λεμεσού,  δίνει  απάντηση σε όλους όσοι προέτρεξαν να αποδώσουν ευθύνες στους συγκεκριμένους ιατρούς και παράλληλα να κατηγορήσουν την ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. για συγκάλυψη του συγκεκριμένου γεγονότος.

Οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού και απόδοσης ευθυνών ήταν έντονες, παρ' όλες τις εκκλήσεις της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. να αποφύγουμε τη στοχοποίηση των ιατρών, εν όψει της αναμενόμενης απόφασης του Γενικού Εισαγγελέα.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε, υποδεικνύοντας τους λανθασμένους χειρισμούς του Υπουργείου Υγείας και την αναγκαιότητα εφαρμογής μιας συμφωνημένης δομής.

Στις θέσεις αυτές θα επιμένουμε.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος