Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Άρπαξαν τα παιδιά τους αλλοδαποί σύζυγοι

Share this:

Με δάκρυα στα μάτια και την απελπισία χαραγμένη στο πρόσωπο τους, Κύπριοι γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν αρπαγεί ή κατακρατούνται από τον δεύτερο αλλοδαπό γονέα τους στο εξωτερικό, ζητούν την άμεση βοήθεια του κράτους. 

 Το σοβαρό θέμα απασχόλησε το πρωί την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής και όπως αναφέρθηκε τα παιδιά οδηγούνται κυρίως σε αραβικές χώρες λόγω του ενός γονέα, ή σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.  

Το 2015 καταγράφηκαν 24 υποθέσεις αρπαγής παιδιών ενώ το 2016 σημειώθηκε αύξηση 20% και καταγράφηκαν 29 υποθέσεις.

Η διαφυγή γίνεται κατά κανόνα μέσω των κατεχομένων ενώ με αυτές τις χώρες δεν υπάρχει δυνατότητα νομικής συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία.  

Στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Χρυστάλλα Παναγιώτου κατήγγειλε ότι το ένα παιδί της απήχθηκε από τον Σύρο σύζυγο της, όταν ήταν 18 μηνών και το δεύτερο όταν ήταν 4,5 ετών. 

Η Λέσλυ Βαρσανίδου, ανέφερε ότι το παιδί της απήχθηκε στο Λίβανο όταν ήταν 6 χρόνων και σήμερα είναι 13 χρόνων. Κατά διαστήματα μιλά στο τηλέφωνο με το παιδί της, το οποίο την εκλιπαρεί να πάει κοντά του.  

Είχε αποφασισθεί σύσταση επιτροπής καθοδήγησης αλλά δεν έγινε.

Αποφασίστηκε να αποσταλούν επιστολές προς τα Υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, για υλοποίηση των αποφάσεων για σύσταση Επιτροπής Καθοδήγησης.



Πηγή: http://ift.tt/2paMj3D

April 24, 2017 at 08:43PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος