Σάββατο 8 Απριλίου 2017

300 εκ. ανθρώπους παγκοσμίως "κτυπά" η κατάθλιψη

Share this:

Αφιερωμένη στην κατάθλιψη, είναι φέτος η Παγκοσμια Hμέρα Yγείας, λόγω των σοβαρών διαστάσεων που προσλαμβάνει χρόνο με το χρόνο διεθνώς. 

Τα στοιχεία που αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου προκαλούν ανησυχίες, αφού σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, 300 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από κατάθλιψη, ενώ ένας στους πέντε σε κάποια στιγμή της ζωής τους θα εμφανίσουν κατάθλιψη. 

Σύμφωνα με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείο Υγείας Χριστίνια Γιαννάκη, έχει υπολογιστεί ότι μέχρι το 2020 η κατάθλιψη θα είναι η δεύτερη κύρια αιτία αναπηρίας σε ολόκληρο τον κόσμο μετά την ισχαιμική καρδιοπάθεια. 

Κάθε χρόνο, όπως λέχθηκε, 800 χιλιάδες άνθρωποι χάνουν την ζωή τους λόγω κατάθλιψης, με την αυτοχειρία να είναι η δεύτερη αιτία θανάτου στις ηλικίες 15 με 29 ετών. 

Ο ψυχίατρος Γιωργος Μικελλιδης αναφέρθηκε στα περιστατικά κατάθλιψης στην Ευρώπη αλλά και στην Κυπρο με βάση τα δεδομένα του 2014 και όπως εξήγησς, ο μέσος όρος κατάθλιψης στην Ευρωπαική ένωση είναι 7,1% στην Κυπρο είμαστε γυρω στο 3% σύμφωνα ε την συγκεκριμένη έρευνα. Στην Πορτογαλία για παράδειγμα είναι τα πιο υψηλά επίπεδα κατάθλιψης ενώ οσο αφορά αυτοκτονίες στην Ευρωπαϊκή ένωση είναι στο 11,7%. Στην ιδια έρευνα στην Κυπρο είναι στο 5,2%. 

Συμφωνα με τους ειδικούς η κατάθλιψη μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Γι αυτό και ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας στέλνει το μήνυμα πως θα πρέπει άμεσα να αναληφθούν μέτρα για στήριξη όσων έχουν κατάθλιψη, με πρώτο, αυτό της επικοινωνίας καθώς εχει διαπιστωθεί ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό ζητάει βοήθεια. 




Πηγή: http://ift.tt/2oJX0wz

April 07, 2017 at 10:40PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος