Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Πόσο εύκολο είναι να λες «είμαι καλά»;

Share this:

Κάθε φορά που κάποιος μας ρωτά για το πώς είμαστε, εμείς από συνήθεια απαντάμε «είμαι καλά… μια χαρά, εσύ;»

Σίγουρα εκείνοι που σε γνωρίζουν καλά, που σε αγαπούν, θα καταλάβουν την αλήθεια ή όχι του «μια χαρά». Αυτοί που ξέρουν για όλες εκείνες τις νύχτες που αποκοιμήθηκες κλαίγοντας, όταν σου κοβόταν η ανάσα από τον πόνο και όταν σε “έπνιγαν” τα αδιέξοδα. 

Ο κάθε ένας από εμάς κουβαλάει στον ώμο του το δικό του σταυρό, τον δικό του Γολγοθά. Προβληματίζεται για το αβέβαιο μέλλον του αισθανόμενος πολλές φορές απογοήτευση, κατάθλιψη και πόνο. Είναι όμως και η ταχύτητα με την οποία ζούμε την κάθε μας στιγμή, δεν μας επιτρέπει καν να προλάβουμε να αισθανθούμε. Αυτό βέβαια πολλές φορές είναι λυτρωτικό…

Όταν βραδιάσει και σβήσουν τα φώτα, εκεί είναι που έρχεσαι αντιμέτωπος με όλα εκείνα τα προβλήματα χωρίς να μπορείς να αποφύγεις την ευθεία αντιπαράθεση με την πραγματικότητα. Όλα εκείνα τα άσχημα συναισθήματα που φωλιάζουν στη ψυχή του ανθρώπου, μοιάζουν σαν ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί με συνέπειες που ούτε να φανταστεί κανείς μπορεί. 

Είναι όμως πολλές φορές…

Που προτιμάμε να προσπερνάμε τα προβλήματα παρά να τα αντιμετωπίζουμε. Τα σπρώχνουμε κάτω από το χαλί, ξεχνώντας πως εμείς είμαστε αυτοί που θα πρέπει να το «καθαρίσουμε» όταν έρθει η στιγμή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ελπίζουν πως θα γίνει ένα θαύμα, κάποιος ή κάτι, ένα γεγονός θα διώξει τη θλίψη που κουβαλούν μέσα τους και η ανακούφιση θα είναι μεγάλη.


Τελικά…

Η εξομολόγηση πάντα είναι λυτρωτική για τον άνθρωπο, όχι μόνο για να συγχωρεθεί, αλλά για να μπορέσει να συνεχίσει και να κοιτά μπροστά αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα ακόμη και αν αυτά, τον λυγίζουν».  



Read More: http://ift.tt/2pOXItn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος