Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΥΠΟΙΙΚ: Ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός για το 2018

Share this:

Το Πλαίσιο της Δημοσιονομικής Διαχείρισης 2018-2020 ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, με τον Υπουργό Οικονομικών να κάνει λόγο για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2018, τονίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη σε ένα υπεύθυνο δημοσιονομικό σχεδιασμό.
 
Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίας του σώματος πως πρόκειται για το Πλαίσιο που καθορίζει τις παραμέτρους, τα όρια για τον προϋπολογισμό του 2018 και για την επόμενη τριετία.
 
Ανέφερε πως η εκτίμηση και ο σχεδιασμός για το 2018 προβλέπει δημόσια έσοδα 7,44 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 3,6%, δημόσιες δαπάνες 7,36 δισ. δηλαδή αυξημένα κατά 2,9%. Οι πρωτογενείς δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού έχουν καθοριστεί και θα είναι στα 6,3 δισ., αυξημένες κατά 150 εκατομμύρια, σε σχέση με τον φετινό προϋπολογισμό, πρόσθεσε.
Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως τα δημόσια έσοδα συνεχίζουν να καταγράφουν μια ανοδική πορεία, αυξάνονται, λόγω της αναθέρμανσης της οικονομικής δραστηριότητας, των ψηλών ρυθμών ανάπτυξης, παρά το γεγονός ότι έχουν μειωθεί σημαντικά φορολογίες.  Επεσήμανε ακόμη πως η μείωση των φορολογιών έχει δώσει επιπρόσθετη ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα.
 
Ανέφερε επίσης πως η αύξηση των δημοσίων δαπανών που έχει αποφασιστεί κινείται με απόλυτο τρόπο εντός των αποδεκτών ορίων, δηλαδή και το 2018 θα έχουμε ένα ισοσκελισμένο προϋπολογισμό με πολύ ικανοποιητικό πρωτογενές πλεόνασμα και με συνέχιση της πτωτικής πορείας του δημόσιου χρέους που θα φθάσει το 2018 κάτω από το 100%. «Απαντούμε με αυτό τον τρόπο και προς όσους είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό, ανησυχούσαν ή προέβλεπαν ή κινδυνολογούσαν για δημοσιονομικό εκτροχιασμό», επεσήμανε.
 
Ανέφερε πως "όχι μόνο το 2017 αλλά και το 2018 έχουμε καθορίσει τα όρια ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού".
 
Όσον αφορά το ΓΕΣΥ, κ. Γεωργιάδης, τόνισε πως όποια και εάν είναι η απόφαση της Βουλής όσον αφορά τις συνεισφορές θα εφαρμοστεί, και το Υπουργείο Οικονομικών θα τη λάβει υπόψη και θα καταρτίζει το δημοσιονομικό του σχεδιασμό με αυτό ως δεδομένο.

 

Read More: http://ift.tt/2qzOo9W

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος