Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Αγωγή εναντίον βουλευτή του ΔΗΣΥ καταθέτει η Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Share this:



Καταθέτει αγωγή για λίβελο η Ειρήνη Χαραλαμπίδου εναντίον του Ζαχαρία Ζαχαρίου – Κάνει λόγο για ψευδείς ισχυρισμούς του βουλευτή εναντίον της ότι πήρε απόρρητα έγγραφα από τον πρώην υπαρχηγό της Αστυνομίας – Λιτή απάντηση του βουλευτή του ΔΗΣΥ μέσω twitter

Μέσω της νομικής οδού προχωράει η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία κατέθεσε αγωγή λιβέλου εναντίον του βουλευτή του ΔΗΣΥ και Προέδρο της Επιτροπής Θεσμών, Ζαχαρία Ζαχαρίου.

Η κύρια Χαραλαμπίδου, σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι έδωσε οδηγίες στους δικηγόρους της για να προχωρήσουν με την κατάθεση αγωγής λιβέλου εναντίον του κ. Ζαχαρίου καθώς, όπως υποστηρίζει, «επανειλημμένα έχει κάνει δηλώσεις παρουσιάζοντας ως δεδομένο ότι εγώ πήρα από τον πρώην υπαρχηγό της Αστυνομίας απόρρητα έγγραφα και τα διέρρευσα».

Πρόκειται όπως αναφέρει για συκοφαντικούς ισχυρισμούς που είναι ψευδείς «σε μια περίοδο που διεξάγεται δίκη με αντικείμενο κατηγορίες τις οποίες ο ίδιος υιοθετεί και προωθεί ως βεβαιότητα».

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Ζαχαρίου που ήρθε μέσω του twitter, αναρτώντας απλά το σχόλιο «Από εν αντρέπεται …Ο κόσμος εν δικός του…». 

 

Αυτούσια η ανακοίνωση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου

Έχω δώσει οδηγίες στους δικηγόρους μου όπως κατατεθεί αγωγή λιβέλλου εναντίον του κ. Ζαχαρία Ζαχαρίου, βουλευτή του ΔΗΣΥ, και προέδρου της Επιτροπής Θεσμών. Δεν το έκανα ελαφρά την καρδία.

Ως πρώην δημοσιογράφος είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα ελευθερίας του τύπου. Θεωρώ ότι ο καθένας δικαιούται να λέει ότι θέλει, ακόμα και ανοησίες, φτάνει να μην προσπαθεί συνειδητά να προκαλέσει βλάβη σε κάποιον άλλο.

Ως βουλευτής θα προτιμούσα αντιπαραθέσεις μεταξύ μελών του κοινοβουλίου να διεξάγονται στο κοινοβούλιο και σε δημόσια βήματα.

Ο κ. Ζαχαρίου όμως έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Επανειλημμένα έχει κάνει δηλώσεις παρουσιάζοντας ως δεδομένο ότι εγώ πήρα από τον πρώην υπαρχηγό της Αστυνομίας απόρρητα έγγραφα και τα διέρρευσα. Οι συκοφαντικοί του ισχυρισμοί γίνονται μάλιστα σε μια περίοδο που διεξάγεται δίκη με αντικείμενο κατηγορίες τις οποίες ο ίδιος υιοθετεί και προωθεί ως βεβαιότητα. Γίνεται δηλαδή κατήγορος και δικαστής. Οι δηλώσεις του είναι πανομοιότυπες και επαναλαμβανόμενες. Πάνω από όλα όμως είναι ψευδείς και φανερά αποβλέπουν στο να προδικάσουν στην αντίληψη της κοινής γνώμης μια υπόθεση η οποία βρίσκεται μπροστά στο δικαστήριο, προσθέτοντας και εμένα στο κατηγορητήριο και δηλώνοντας κατηγορηματικά την ενοχή μου.

Η προστασία του νόμου από τέτοιου είδους πρακτικές είναι σε τέτοιες περιπτώσεις η μόνη ενδεδειγμένη άμυνα.

The post Αγωγή εναντίον βουλευτή του ΔΗΣΥ καταθέτει η Ειρήνη Χαραλαμπίδου appeared first on Cyprus Times.



Πηγή: Cyprus Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος