Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Live Κραν Μοντανα: Επιστρέφει αύριο ο Γκουτέρες

Share this:

Ακόμη μια δύσκολη γεμάτη ανατροπές μέρα ήταν για το Κυπριακό η χθεσινή ημέρα. Η είδηση που βγήκε με το πέρας της νυκτερινής συνάντησης για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις είναι η επιβεβαίωση της επιστροφής του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κραν Μοντανα.

Κατά την έξοδο των αντιπροσωπιών από την νυκτερινή συνάντηση ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε για τελική διάσκεψη, κλέβοντας έτσι ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις στο Κραν Μοντανα.

Ο ΠτΔ από την πλευρά του, θέλει να ελπίζει πως υπήρξε πρόοδος που θα δικαιολογεί την κάθοδο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Ελβετία. Ενώ στις αναφορές του Τούρκου ΥΠΕΞ πως αυτή είναι η τελευταία διάσκεψη ανέφερε πως “Ο καθένας μπορεί να την λέει όπως θέλει"

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ανέφερε πως “Σήμερα αποδείξαμε ότι οι εγγυήσεις πρέπει να καταργηθούν,ενώ ανάφερε ακόμη πως ¨Θέσαμε 10 ερωτήματα και αναμένουμε απαντήσεις, ελπίζω να τις πάρουμε αύριο”

Η σημαντικότερη είδηση της χθεσινής ημέρας που πρέπει να κρατήσουμε είναι οι προκλητικές δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τίναξε στο αέρα την διάσκεψη όταν με το πέρας της πρωινής συνάντησης, επανέλαβε πως για την Τουρκία και τους Τ/κ η θέση μηδέν εγγυήσεις-μηδέν στρατός είναι εκτός συζήτησης.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε πως «Μηδέν στρατός και μηδέν εγγυήσεις δεν είναι θέση της Τουρκία και δεν είναι θέση για τους Τουρκοκύπριους. Οι ανησυχίες για την ασφάλεια είναι και για τις δύο πλευρές, αλλά εγώ είμαι υπεύθυνος για τις ανησυχίες αλλά και για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων. Και οι Τουρκοκύπριοι είναι ξεκάθαροι σε κάθε συνάντηση ότι έχουν ανησυχίες για την ασφάλεια τους. Έχουν ακόμη περισσότερες ανησυχίες για την κατάσταση αυτή. Αντί να τους κατηγορούμε γιατί έχουν ανησυχίες για τη ασφάλεια οφείλουμε να προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί τις έχουν αυτές τις ανησυχίες. Αυτό είναι το κριτήριο για την Τουρκία. Δεν υπάρχει λήξη στην παραμονή στρατευμάτων και εγγυήσεων. Δεν είναι καν όνειρο. Αν κάποιος ονειρεύεται κάτι τέτοιο πρέπει να ξυπνήσει. Δεν θα υπάρξει λήξης της παραμονής στρατευμάτων"

Με συζήτηση στο τραπέζι 2 στις 9 (10 ώρα Κύπρου) αρχίζει η έβδομη μέρα των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα.

Στις 11 (12 τοπική ώρα) θα συνεχισθεί η συζήτηση στο τραπέζι 2 για το κεφάλαιο ασφάλειας και εγγυήσεων

Οι συνομιλίες που θα συνεχιστούν μέχρι τις 7 Ιουλίου βρίσκονται σε οριακό σημείο. Η Τουρκία φαίνεται να παίζει τα δικά της παιχνίδια στην Ελβετία, στο Αιγαίο, άλλα και στις αποκλειστικές ζώνες της ΚΔ με σκοπό να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί στην σκακιέρα των διαπραγματεύσεων . Αυτό που μένει να δούμε είναι αν ο ΓΓ του ΟΗΕ καταφέρει να ρίξει ξανά σωσίβιο στις διαπραγματεύσεις με την κάθοδο του στο Κραν Μοντανά την Πέμπτη

Δείτε όλα όσα έγιναν χθες ΕΔΩ 



Πηγή: http://ift.tt/2tKl4B1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος