Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα για τους έφεδρους βαθμοφόρους της ΕΦ

Share this:


Τα αποτελέσματα βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας - Δείτε τα ΕΔΩ

Η παράδοση του φακέλου των αποτελεσμάτων έγινε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνο Χριστοφίδη προς τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη, στην παρουσία του Προέδρου και μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, της Προϊστάμενης της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και του Υπαρχηγού της ΕΦ.
 
Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε αρχικά τον Πρύτανη γιατί με το κύρος και τη σφραγίδα αξιοπιστίας του Πανεπιστήμιου Κύπρου συμβάλει μέσα από τον καθιερωμένο αυτό θεσμό των εξετάσεων για τους υποψήφιους κληρωτούς βαθμοφόρους, να εμπεδωθεί ένα κλίμα αξιοκρατίας και ισονομίας.
 
Όπως τόνισε ο Υπουργός, το σαράκι των πελατειακών σχέσεων, της αναξιοκρατίας και του ρουσφετιού που για χρόνια έχει καταδυναστεύσει και έχει τραυματίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος θα πρέπει οριστικά να καταπολεμηθεί.
 
Σημείωσε, επίσης, πως για να γίνει κατορθωτό αυτός ο στόχος χρειάζεται να εργαστούν όλοι, ως πολιτικοί εταίροι, χρειάζεται επίσης συνέπεια και συνέχεια, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συνεργασία προς την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής.
 
Ο κ. Φωκαΐδης είπε πως τα αποτελέσματα αμέσως μετά την παράδοσή τους αναρτώνται στο διαδίκτυο έτσι ώστε να υπάρχει άμεση και χωρίς διαμεσολάβηση ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων, και να αποφευχθούν φαιδρά φαινόμενα του παρελθόντος όταν κάποιοι, μέχρι την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στα ΚΕΝ, έσπευδαν να παρουσιαστούν ότι ήταν αυτοί που μεσολάβησαν για να περάσει τις εξετάσεις κάποιος από τους στρατιώτες.
 
Ο Υπουργός έστειλε το μήνυμα προς τους γονείς πως υπάρχει αξιοκρατία στην ΕΦ και για αυτή τη διαδικασία αλλά και για όλες τις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη όπως για παράδειγμα για τις ειδικές δυνάμεις ή την τοποθέτηση των οπλιτών στις μονάδες.

"Μην ακούτε αυτούς που επιχειρούν να παρουσιαστούν ως διαμεσολαβητές. Οι διαδικασίες που ακολουθούμε είναι αδιάβλητες, αξιοκρατικές", είπε και κάλεσε τους εθνοφρουρούς να καταγγέλλουν τα όποια κρούσματα ρουσφετιού και αναξιοκρατίας.
 
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, στις δικές του δηλώσεις, είπε πως αυτή είναι η 17η χρονιά που το Πανεπιστήμιο διενεργεί αυτές τις εξετάσεις, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης συνεργασίας με το Υπουργείο Άμυνας.
 
Όπως εξήγησε οι εξετάσεις έγιναν πριν από μερικές εβδομάδες και περιλάμβαναν τρία δοκίμια, ένα δοκίμιο σε έκθεση ιδεών που βάζει το Υπουργείο Παιδείας και δύο δοκίμια σε τεστ ικανότητας.
 
"Η εμπέδωση της αξιοκρατίας στον τόπο μας πρέπει να είναι στρατηγικός στόχος γιατί ακριβώς ο τόπος έχει πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα της μη αξιοκρατίας τις προηγούμενες δεκαετίες", είπε και συνεχάρη τα παιδιά που έχουν επιτύχει στις εξετάσεις.
 
Τέλος, διαβεβαίωσε πως το Πανεπιστήμιο θα είναι πάντα δίπλα στο Υπουργείο Παιδείας καθώς η συμπόρευση των δύο αυτών θεσμών είναι απαραίτητη.
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας Μαρίνος Σιζόπουλος είπε πως αν ο θεσμός των εξετάσεων έχει να αναδείξει δύο σημαντικά γεγονότα είναι πως κατά πρώτον έχει αποκαταστήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το κύρος των βαθμοφόρων κάτι που εδραιώνει την πειθαρχία και το σεβασμό στις τάξεις της ΕΦ. Κατά δεύτερον, συνέχισε, αποτελεί ένα θεσμό που μπορεί να μεταφερθεί και σε άλλες εκφάνσεις λειτουργίας όχι μόνο της ΕΦ αλλά και άλλων τμημάτων της δημόσιας υπηρεσίας.
 
"Είναι πάρα πολύ σημαντικό να εδραιωθεί το αίσθημα της αξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της δημόσιας ζωής της πατρίδας μας", είπε και πρόσθεσε πως αυτή θα είναι μια πολύ σημαντικό κατάκτηση που θα βοηθήσει γενικά την Κυπριακή Δημοκρατία να βοηθήσει.
 
Ο κ. Σιζόπουλος διαβεβαίωσε εκ μέρους όλων των μελών της Επιτροπής Άμυνας, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται αγαστά με το Υπουργείο και το ΓΕΕΦ με κύριο στόχο να προωθήσουν όλα αυτά που ενδιαφέρουν την άμυνα της Κύπρου και να στηρίξουν τις διοικητικές και επιχειρησιακές δυνατότητες της ΕΦ.
 



Πηγή: http://ift.tt/2u49ezR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος