Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Υπ.Εργασίας:€7 εκ. επιχορήγηση σε προγράμματα κοιν.φροντίδας

Share this:

Το κράτος μέσω του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων επιχορήγησε το 2016, 252 προγράμματα παγκύπρια, με οικονομική ενίσχυση συνολικού ύψους €6.9 εκατομμυρίων, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλινίδου από το βήμα εκδήλωσης για τον εορτασμό των 30χρονων του Συμβουλίου Κοινωνικού Εθελοντισμού Γερίου.

Σε χαιρετισμό της, τον οποίο διάβασε η Επαρχιακή Λειτουργός Λευκωσίας, Σαββούλλα Παπαμιλτιάδους, η κ. Αιμιλιανίδου είπε πως τα προγράμματα αυτά δίνουν λύσεις σε θέματα φροντίδας ηλικιωμένων, στην απασχόληση παιδιών, δίνοντας ευκαιρίες εργοδότησης στους γονείς τους, δίνουν στέγη σε άτομα με αναπηρίες, φιλοξενούν ασυνόδευτους ανήλικους και προστατεύουν οικογένειες, στις οποίες παρουσιάζονται κρούσματα βίας.

«Ο εθελοντισμός αποτελεί μια εκδήλωση κοινωνικής συμπεριφοράς, όπου το άτομο χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής προσφέρει τον ελεύθερο του χρόνο για ένα κοινωφελή σκοπό. Είναι μια δραστηριότητα που αναπτύσσεται προς το συμφέρον και την εξυπηρέτηση των αναγκών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με στόχο την κοινή ευημερία», είπε η Υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας πως είναι γνωστό ότι ο σύγχρονος εθελοντισμός πραγματώνεται πληρέστερα μέσω των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι οποίες αποτελούν ένα οργανωμένο σύστημα παροχής κοινωνικής προσφοράς.

Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα πως η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή στήριξη προς τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που παρέχουν υπηρεσίες γενικού οικονομικού συμφέροντος.

Τέλος, η κ. Αιμιιλανίδου είπε πως αναγνωρίζοντας παράλληλα το έργο που επιτελεί το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα προσφέρει στο ΣΚΕ Γερίου το συμβολικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Πηγή: http://ift.tt/2tsG6EG

June 30, 2017 at 10:09PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος