Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΣΚΤ: Επιστροφή €111 εκ. λόγω υπερχρεώσεων

Share this:

Σε λίγες μέρες περισσότεροι από έντεκα χιλιάδες δανειολήπτες θα λάβουν επιστολές για επιστροφή χρημάτων που αφορούν υπερχρεώσεις στα δάνεια τους από το Συνεργατισμό. Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής της συνεργατικής κεντρικής Τράπεζας μέχρι το φθινόπωρο θα αρχίσουν τα εμβάσματα σε λογαριασμούς.

 Διαβεβαίωσε ότι ο οργανισμός διαθέτει ταμείο 111 εκατομμυρίων ευρώ για το σκοπό αυτό: «Το ποσό είναι εκεί και εμείς θέλουμε να ολοκληρωθεί γιατί αποτελεί μια εκκρεμότητα στα βιβλία μας. Είναι ένα λάθος που είχε γίνει με πρακτικές του παρελθόντος» 


Ο κύριος Χατζηγιάννης εξέφρασε ικανοποίηση για την κερδοφορία του οργανισμού και τόνισε ότι η πλήρης αποκατάσταση των προβληματικών δανείων παραμένει η βασική προτεραιότητα: «Μιλώ για λύσεις, όχι για νομικά μέτρα, μιλώ για λύσεις γι αυτό το θέμα και χρησιμοποιούνται επίσης τα πορίσματα διαφόρων μελετών και συγκεκριμένων υποδείξεων και πρακτικών που γίνονται στο εξωτερικό. Στόχος μας είναι πλέον να μην μιλάμε για τον αριθμό των αναδιαρθρώσεων, διότι αυτό συνέβηκε το 2015 και 2016, δηλαδή είχαμε βάλει κάποιο στόχο να κάνουμε πάνω από ένα δις κάθε χρόνο». 

Οι δηλώσεις του Νικόλα Χατζηγιάννη έγιναν στο περιθώριο της δεύτερης ψηφιακής ημερίδας των ευρωπαϊκών συνεργατικών τραπεζών, η οποία φιλοξενείται φέτος στην Κύπρο και διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο. Πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση που πραγματοποιείται εκτός Βρυξελλών. 
Στην ημερίδα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη χρήση της τεχνολογίας στον συνεργατικό πιστωτικό τομέα και αναλύθηκαν θέματα όπως, η ηλεκτρονική αναγνώριση και ηλεκτρονική υπογραφή.

Πηγή: http://ift.tt/2txNmQ5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος