Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Επέκταση του θεσμού της «Ποδηλατικής Αστυνόμευσης» στη Λάρνακα

Share this:



Eπεκτείνεται ο θεμσός της «Ποδηλατικής Αστυνόμευσης» με απόφαση της ηγεσίας της Αστυνομίας – Στόχος η ασφάλεια και εξυπηρέτηση των πολιτών

Στο πλαίσιο αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών της Αστυνομίας προς τους πολίτες και με απόφαση του Αρχηγού Αστυνομίας, τέθηκε σε εφαρμογή, αρχικώς, στις 6 Ιουλίου, 2017, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, ο θεσμός της «Ποδηλατικής Αστυνόμευσης» των παραλιακών πόλεων. Ο θεσμός αυτός αργότερα επεκτάθηκε και στις υπόλοιπες πόλεις που συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός τουριστών, με αποτέλεσμα στις 22 Σεπτεμβρίου, 2017 να εφαρμοστεί και στην πόλη της Λάρνακας.

Η αστυνόμευση με ποδήλατα είναι μία από τις δράσεις που έχει υλοποιήσει η Αστυνομία Κύπρου στο πλαίσιο της νέας αντιεγκληματικής πολιτικής που υιοθετεί, με σκοπό την αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την τόνωση του αισθήματος ασφαλείας, μέσω της ενίσχυσης της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας και δράσης.

Συγκεκριμένα, οι ποδηλάτες αστυνομικοί δίδουν πληροφορίες στους πολίτες, διευθετούν, σε συνεργασία και με τη συνδρομή άλλων Τμημάτων της Αστυνομίας, θέματα γενικού ενδιαφέροντος,  ενώ παράλληλα, επιλαμβάνονται περιστατικά αστυνομικής φύσεως.

Αδιαμφισβήτητα, η παρουσία των ποδηλατών αστυνομικών στις περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση, λειτουργεί προληπτικά και αποτρεπτικά, αφού πολύ εύκολα μπορούν να διεισδύσουν σε περιοχές όπου δεν έχουν πρόσβαση τα περιπολικά της Αστυνομίας.

Η αγορά σύγχρονου τύπου ποδηλάτων, ως επίσης και ποδηλατικής ενδυμασίας και του αναγκαίου εξοπλισμού, έγινε με συγχρηματοδότηση ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα μέλη φέρουν, επίσης, πλήρη υπηρεσιακό εξοπλισμό.

Η επιλογή των μελών των Ομάδων της Ποδηλατικής Αστυνόμευσης έγινε με βάση την καλή φυσική τους κατάσταση, τις ποδηλατικές εμπειρίες τους και την τοπογραφική γνώση των ιδιαιτεροτήτων των πόλεων και παραλιακών μετώπων.

Οι πολίτες, από την πρώτη κιόλας μέρα εφαρμογής του θεσμού, τον έχουν αντιμετωπίσει πολύ θετικά, γιατί θεωρούν ότι έχουν κοντά τους, οποιαδήποτε χρονική στιγμή, τον αστυνομικό και με αυτό τον τρόπο αυξάνεται εντονότερα το αίσθημα ασφάλειας.

 

 

 

 

 

The post Επέκταση του θεσμού της «Ποδηλατικής Αστυνόμευσης» στη Λάρνακα appeared first on Cyprus Times.



Πηγή: Cyprus Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος