Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

1η Οκτωβρίου: Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο ανεξαρτησίας της ΚΔ

Share this:



Νέα όπλα και νέες παρουσίες στην αυριανή μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την πεντηκοστή έβδομη επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί επί της λεωφόρου Ιωσήφ στη Λευκωσία και το χαιρετισμό θα δεχθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πλαισιωμένος από την πολιτική θρησκευτική και στρατιωτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην εξέδρα και ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος προσωποποιώντας τα μηνύματα στήριξης και συμπαράστασης προς τον Κυπριακό λαό.

Για πρώτη φορά στην παρέλαση τα υπερσύγχρονα Ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα ΜΠΟΥΚ Μ1 και 2 τα οποία θα πραγματοποιήσουν διέλευση μαζί με τα συστήματα ΤΟΡ Μ1.

Βήματα εκσυγχρονισμού για τους καταδρομείς . Στα επίλεκτα τμήματα της Εθνικής Φρουράς μετέχουν πλέον και οι Συμβασιούχοι οπλίτες αναβαθμίζοντας ουσιαστικά το έμψυχο δυναμικό . Αναβαθμισμένη ωστόσο και η φαρέτρα των επίλεκτων τμημάτων με τα τυφέκια ΤΑΒΟΡ ΕΞ 95,ΕΦ ΝΙ ΣΚΑΡ , υποπολυβόλα Μινιμι και τυφέκια ακροβολιστή.

Ο αντ1 θα μεταδώσει ζωντανά την παρέλαση με όλες τις πληροφορίες για τα νέα οπλικά συστήματα και τις καινοτομίες αλλά και τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας αμέσως μετά την έλευση των τμημάτων.

Στη φετινή παρέλαση θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά οι ρωσικοί αντιαεροπορικοί πυραύλοι BUK-M1 βεληνεκούς 45 χιλιομέτρων. Επίσης θα παρουσιαστούν και τα νέα όπλα τα μικρά ισραηλινά αυτόματα Tavor καθώς και τα βελγικά αυτόματα τυφέκια για τις Ειδικές Δυνάμεις Scar και το βελγικό πολυβόλο Minimi .

Τέλος τα πεζοπόρα τμήματα θα παρελάσουν με την νέα πολυχρωματική στολή παραλλαγής καθώς και με άρβυλα νέο τύπου χρώματος μπεζ. Η νέα στολή της Εθνικής Φρουράς θα χορηγηθεί σε όλο το προσωπικό της μέσα στο 2018.

Πριν την έναρξη της παρέλασης θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή στο χώρο της παρέλασης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών και θα ακολουθήσει η επίσημη έπαρση σημαίας και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 



Πηγή: ant1iwo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος