Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Αγρότης έχασε και τα δύο χέρια του αλλά δεν έπαψε ποτέ να φροντίζει και να μαγειρεύει για την 91 ετών μητέρα του

Share this:



Αυτός ο άντρας έχασε και τα δύο του χέρια σε ένα ατύχημα, αλλά δεν το βάζει κάτω, και συνεχίζει να φροντίζει την ηλικιωμένη μητέρα του. Επίσης, δουλεύει καθημερινά στο οικογενειακό τους αγρόκτημα. Σε σύγκριση με πολλούς ανθρώπους στη σύγχρονη εποχή που ανησυχούν για την έλλειψη άνεσης και αρνούνται να γίνουν υπεύθυνοι, η αφοσίωση αυτού του ανθρώπου είναι αξιέπαινη.

Ο Xingyin Chen φροντίζει τις κατσίκες στο αγρόκτημα της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική κουλτούρα, οι νέοι πρέπει να αποπληρώσουν στους γονείς τους την ανατροφή τους. Στη σύγχρονη εποχή, ωστόσο, η παράδοση αυτή φαίνεται να εξασθενεί. Οι νέοι στις μέρες μας συνήθως ξεχνάνε τις θυσίες των γονιών τους.

Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει με τον Xingyin Chen, έναν αγρότη από την επαρχία Σιτσουάν στην Κίνα, ο οποίος έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τη φροντίδα της 91χρονης μητέρας του. Αυτό που είναι ακόμη πιο αξιοθαύμαστο είναι το ότι ο 48χρονος Chen δεν έχει χέρια.

Ο Chen διαλέγει και μεταφέρει γεωργικά προϊόντα, παρά την αναπηρία του.

Η ηλικιωμένη μητέρα του Chen αρρώστησε με βρογχίτιδα το 2014. Τότε, ο Chen δεν είχε άλλη επιλογή εκτός από το να αναλάβει τη φροντίδα της. Η οικογένεια του Chen ζει σε ένα αγρόκτημα όπου παράγει καλαμπόκι και εκτρέφει ζώα, όπως κατσίκες. Ο Xingyin είναι ο νεότερος γιος μιας 6μελούς οικογένειας. Εκτός από την φροντίδα της μητέρας του, έχει επίσης να φροντίσει το χωράφι, να μαγειρέψει για την οικογένεια, και να φροντίσει τις κατσίκες.

«Μπορεί να μην έχω χέρια, αλλά έχω δυο καλά πόδια,» είπε στο Mirror.

Είναι σε θέση να κάνει πολλές εργασίες, οι οποίες θα έπρεπε κανονικά να γίνονται με τα χέρια, αντί με τα πόδια.

Παρά την αναπηρία του, κάποιοι λένε ότι ο Chen μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντα του νοικοκυριού του, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα. Χρησιμοποιεί τα πόδια του για να μαζέψει το καλαμπόκι, για να μαγειρέψει, και να εκτελέσει διάφορες άλλες δουλειές στο αγρόκτημα. Τοποθετώντας ένα κουτάλι στο στόμα καταφέρνει να ταΐσει τη μητέρα του. «Δεν μπορώ να αφήσω τη μητέρα μου μόνη της στο σπίτι στην ηλικία που είναι,» είπε ο Chen στο Mirror.

Ο αφοσιωμένος γιος ταΐζει τη μητέρα του, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι που κρατάει με το στόμα του.

Είναι σε θέση να μαγειρέψει και να ταΐσει την οικογένειά του, χωρίς να χρησιμοποιεί τα χέρια του.

Κρατώντας ένα μπαλτά, ο Chen κόβει τα λαχανικά για το γεύμα της οικογένειας.

“Οι άνθρωποι σαν κι αυτόν αξίζουν περισσότερη προσοχή και θα πρέπει να τους έχουμε σαν πρότυπο. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο,” δημοσίευσε ένας χρήστης του ίντερνετ.

Ένας άλλος χρήστης είπε, «Του βγάζω το καπέλο. Εργάζεται πολύ σκληρά για να κάνει τη ζωή του καλύτερη, αντί να περιμένει βοήθεια από τους άλλους.»

Ο Chen είναι ένας αφοσιωμένος γιος που δείχνει στη μητέρα του την ευγνωμοσύνη που κάθε γονιός δικαιούται από τα παιδιά του.

Πηγή:  diaforetiko.gr



Πηγή: Sugklonistiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος