Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ με ειδήσεις,κους-κους, αναλύσεις και ό,τι ήθελε πρ

Share this:



ΚΟΥΙΖ: Ποιο κοριτσάκι μοιάζει με Σριλανκέζα και μάλιστα η ίδια άρχισε ν’ αμφισβητεί την καταγωγή της; Μέχρι και εξέταση DNA σκέφτεται να κάνει για να της φύγουν οι απορίες που βασανίζουν το κεφαλάκι της

Το όργιο παραπληροφόρησης και το πολλάκις αμαρτείν

* Όπως στα ποδοσφαιρικά παιχνίδια ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι οι λανθασμένες υποδείξεις των βοηθών διαιτητών, έτσι και στα κανάλια είναι οι καρτέλες που γράφονται κάτω από τους εικονιζόμενους και μας πληροφορούν για την ταυτότητά τους. Πραγματικά σ’ αυτήν την περίπτωση ταιριάζει η έκφραση ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, καθότι σπάνια έως καθόλου μας ενημερώνουν περί της ορθής ιδιότητας του ανθρώπου που βλέπουμε.

* Για να είμαστε δε ακριβείς, αυτή η κατάσταση παρουσιάζεται σε όλα τα κανάλια και στα πλείστα ρεπορτάζ. Η ορθότητα των καπς, όπως τα ονομάζουν στην τηλεοπτική διάλεκτο, είναι μια ιστορία πολυβασανισμένη.

* Σε όλο της το μεγαλείο ζήσαμε τη δημοσιογραφική θρασύτητα την περασμένη εβδομάδα. Και μάλιστα τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική δημοσιογραφία. Μάλιστα αποκαλύφθηκε ότι στον κατάλογο των ανθρώπων που έχουν το ΑΛΑΘΗΤΟ προστέθηκαν και οι Κύπριοι δημοσιογράφοι.

* Αν δε παροικούν και κατοικοεδρεύουν και πλησίον πολιτικών προσώπων, τότε η θρασύτητα εκτινάσσεται στα ύψη και δεν συμμαζεύεται. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι γίνονται θεϊκοί και η επαφή τους με τα γήινα είναι μόνο η επίσκεψή τους σε κομμωτήρια…

* Η σοφή ρήση για την επανάληψη του λάθους που αποδίδεται σε άσοφους ανθρώπους ταιριάζει απόλυτα στα κυπριώτικα μίντια, αλλά ως εξής: «Το πολλάκις αμαρτείν ίδιον ανδρών δημοσιογράφων». Τι ακούσαμε, δεν περιγράφεται. Να τρέξουμε όλοι να αποσύρουμε τα χρήματά μας (προφανώς αυτή έχει αρκετά), φώναζε πανικόβλητη και αλλόφρων από τα ερτζιανά σοβαρή, υποτίθεται, δημοσιογράφος.

* Μόνο με εισαγωγή σε θάλαμο αποσυμπίεσης, ώστε να τους φύγει η πίεση και το άγχος από την προσπάθεια για αυξημένη τηλεθέαση, θα καταφέρουν να γιατρευθούν. Διαφορετικά το πρόβλημα είναι σοβαρό… και η ασθένεια ανίατη.

Ο νέος ποπ τραγουδιστής κι ο... ταύρος

* Ο ψάλτης που έγινε αστέρι της ποπ μουσικής. Δεν είναι τίτλος ταινίας, αλλά ρεπορτάζ στο ΡΙΚ. Και προκλήθηκαν οι αναγκαίοι συνειρμοί. Τα προσόντα τα έχω, Δόξα Τω Πανάγαθω, μου τα χάρισε. Αν υπολείπομαι ελαφριάς κόμης, ας το παραβλέπουν οι ακροατές και ν’ ασχοληθούν με τη φωνή μου. Λοιπόν, στο ρεπορτάζ αναφέρεται η δημοσιογράφος, και την ευχαριστώ που μου άνοιξε τα μάτια, στη νέα ποπ τραγουδίστρια που έγινε το μεγάλο αστέρι του πενταγράμμου. Την μαυριδερή Ρέι.

* Κατά το κορίτσι, η Ρει πρωτο-τραγούδησε στην εκκλησία και μετέπειτα έγινε το μεγάλο αστέρι. Ε, κι ο Ξιουρής μικρός ήταν ψάλτης στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στον Στρόβολο και μάλιστα με καλές επιδόσεις. Οπόταν νέος δρόμος ανοίγεται στην καριέρα μου. Τραγουδιστής της ποπ.

* Ορισμένες φορές δηλαδή ταλαιπωρούμαστε με λεπτομέρειες και δεν διακρίνουμε την πραγματικότητα. Τώρα που μας άνοιξε τα μάτια το κορίτσι και ανιχνεύσαμε το ταλέντο μας, θα προχωρήσουμε ακάθεκτοι. Άσε που μπορεί και να δοκιμάσουμε και σαν λαϊκοί τραγουδιστές, αφού η ειδικότητά μας στις ψαλμωδίες είναι αντίστοιχη με την εξώδιο ακολουθία.

* Λέμε τώρα. Ε, με τόση προπαίδεια δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε το άσμα «το μερτικό μου απ’ τη χαρά» και να κάνουμε να ξεχαστεί ο συνονόματος Καζαντίδης;

* Με απίστευτο και απύθμενο θράσος και μένος η ΡΙΚατζού μετετράπη σε ταύρο εν υαλοπωλείω. Δημοσιογραφική αδεία θ’ αναφερθούμε στο κορίτσι μας ως ταύρο, καθότι από θηλυκότητα δεν το συζητάμε, είναι η κορυφαία της κυπριακής τηλεόρασης. Για τα περί υαλοπωλείου μπορεί να μη μοιάζει το σπίτι της στην πρωτεύουσα με κάτι τέτοιο, αλλά κάπως έτσι ζει γενικότερα. Όπως λένε και στο χαζολόγημά τους οι πολιτικοί, «δεν ρίχνουν πέτρες όσοι ζουν σε γυάλινο σπίτι».

Ο ξανθός γάιδαρος και η καρτ-ποστάλ

* Μάταια η στρίγγλα (έτσι την έλεγαν μικρή στο χωριό) της τηλεόρασης μάς παρέπεμψε στην άμεση ανάγκη της για αποβολή των εντερικών απορριμμάτων της οπουδήποτε, γιατί λέει την πολεμούν στο κανάλι. Πρόσεχε μη φανεί το ποπουδάκι σου, κορίτσι μου…

* Τελικά επέμενε στον ιπτάμενο ξανθό γάιδαρο η ΑΛΦΑτζού. Επανήλθε και αναφέρει στις φίλες της ότι η ενδυμασία της για παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων θα πρέπει να είναι ιπτάμενος γάιδαρος, καθότι οι υπόλοιπες παραλλαγές είναι επικίνδυνες. Όπως μας περιέγραψε το κορίτσι δεν μπορεί να ντυθεί κοτούλα γιατί η απειλή της γρίπης των πτηνών επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφαλάκι των ομολόγων της… κοτούλων. Φυσικά ούτε και σαν αρνί, γιατί λόγω της τιμής του εν λόγω κρέατος δεν θα γλίτωνε το σφάξιμο. Και είναι -όπως ομολόγησε- και ζουμερή, οπόταν το αρνάκι με τη μυλλούδα είναι περιζήτητο.

* Ε, κατέληξε να ντυθεί γάιδαρος και μάλιστα αναφώνησε (η μελωδική κραυγή των τετραπόδων όταν προσπαθούν να ερμηνεύσουν άσματα του Ρουβά), αλλά ότι τελικά ο γάιδαρος πετά. Μόνο πετάει; Συναγωνίζεται τον Ίκαρο και τον Δαίδαλο.

* Κάτι από καρτ-ποστάλ με φόντο τον πύργο του Άιφελ ήταν το σκηνικό με τις απευθείας μεταδόσεις... Ιδιαίτερα με τον δημοσιογράφο που γελάει άνευ αποχρώντος λόγου, έμοιαζε με νεαρό που πήγε μετανάστης για να εργασθεί και δείχνει προς τη μαμά του χαρούμενος, για να μην την ανησυχήσει.

* Κάποια κορίτσια που εμφανίζονται στις οθόνες δεν έμαθαν ότι η κάμερα είναι αποκαλυπτική και παρουσιάζει τους μαύρους πόρους του δέρματος; Κάντε και κανένα καθαρισμό, κορούδες… Και σπάστε και κανένα σπυράκι. Στην τηλεόραση βγαίνετε, δεν είστε στους στάβλους του παππού σας.



Πηγή: SigmaLive Αναφανδόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος