Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Συλλούρης: Σημαντική η ενίσχυση της διαφάνειας από μέρους των Κοινοβουλίων

Share this:

Η ενίσχυση της διαφάνειας από μέρους Κοινοβουλίων θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των φαινομένων του εθνικισμού και λαϊκισμού, που αναφύονται λόγω των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, όπως η μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, οι απειλές στην ασφάλεια με πρωταγωνιστή την τρομοκρατία, η οικονομική κρίση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης στις εργασίες της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ολοκληρώθηκαν στη Μπρατισλάβα.

O κ. Συλλούρης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ανέφερε ότι η διαμόρφωση μιας σωστά ενημερωμένης κοινής γνώμης, από τους ίδιους τους Αντιπροσώπους και η πρόσβαση των πολιτών στο κοινοβουλευτικό έργο, αποτελούν βασικούς στόχους της Κυπριακής Βουλής. Αναφέρθηκε ακόμη σε μέτρα που έχουν αποφασιστεί όπως η αναθεώρηση και ο εκσυγχρονισμός του Κανονισμού Λειτουργίας της Βουλής αλλά και ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας του Κοινοβουλίου, με στόχο η ίδια η Βουλή να έρθει πιο κοντά στον πολίτη, να αποκτήσει περισσότερη διαφάνεια και αμεσότητα και βεβαίως συνακόλουθα να βελτιώσει τα επίπεδα λογοδοσίας της.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις πρακτικές αμεσότητας με τον πολίτη που ακολουθεί η Βουλή των Αντιπροσώπων γενικότερα, οι οποίες ενθαρρύνουν την ενημέρωση και συμμετοχή του στο επίπεδο της συζήτησης νομοθετημάτων, στη βάση του Κανονισμού Λειτουργίας της Βουλής.

H Διάσκεψη ολοκλήρωσε τις εργασίες της με την υιοθέτηση Συμπερασμάτων που περιλαμβάνουν επίσης τις τελικές λεπτομέρειες που αφορούν στη συγκρότηση Μικτής Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΜΟΚΕ) επί των δραστηριοτήτων του Οργανισμού της ΕΕ για τη Συνεργασία στον Τομέα της Επιβολής του Νόμου (Europol). Οι δύο τροπολογίες που υπέβαλε η Βουλή των Αντιπροσώπων και που αφορούν στη ΜΟΚΕ, υιοθετήθηκαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Πηγή: http://ift.tt/2pdBhfW

April 24, 2017 at 06:57PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος