Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Στο Ανώτατο στέλνει την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ ο ΠτΔ

Share this:

Στο Ανώτατο θα αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για τον καθορισμό επετείων κατά τις οποίες θα εκδίδονται φυλλάδια ή θα γίνονται αναφορές στις σχολικές αίθουσες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Βίκτωρα Παπαδόπουλου, η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα κάνει αναφορά σε ενδεχόμενο ύπαρξης αντισυνταγματικών θεμάτων, ως προς την εμπλοκή της μιας εξουσίας στην άλλη, για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος αποφάσισε να αναφέρει την εν λόγω πρόταση νόμου.

Ωστόσο, ερωτηθείς για το τι θα πράξει η κυβέρνηση σε περίπτωση που το Ανώτατο κρίνει όντως αντισυνταγματική την πρόταση νόμου, ο κ. Παπαδόπουλος επιφυλάχθηκε να απαντήσει, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αναμένουμε το αποτέλεσμα από το Ανώτατο και μετά να κινηθούμε.

Πληροφορίες του Σίγμα και του πολιτικού συντάκτη Χρίστου Χαραλάμπους, αναφέρουν ότι σε τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση θα ετοιμάσει και να καταθέσει νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί από την Εκτελεστική Εξουσία, η οποία είναι και αρμόδια για να μεταφέρει εξουσίες και να μην προκύψουν ζητήματα συνταγματικότητας. 



Πηγή: http://ift.tt/2psZ38v

April 24, 2017 at 02:02PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος